‘Ik heb weer een kont’

‘Ik heb weer een kont’.

Hoorde ik dat nou goed?

Ik wist niet dat je die kwijt kon raken. Ja, sommige vrouwen in de overgang krijgen een buik terwijl hun billen verdwijnen maar verder?

‘Ja sinds ik op dat rolletje lig en de yoga-oefeningen doe, heb ik weer in een normale holling in mijn rug en voel ik dat ik weer een kont heb’.

Het was me wel opgevallen dat er meer zachtheid in haar gezicht was gekomen. Glanzende ogen ook. Haar lichaam had na een poosje zelf in de gaten gekregen hoe het moest ademen. Dat blijkt het namelijk vanzelf te kunnen. Hoe minder je je ermee bemoeit, hoe beter.

Ze leek tien jaar jonger.

Én een kont.

Er zijn duurdere manier dan yoga om dat voor elkaar te krijgen.

Dit was een blog van yogajuf Ina Fischer.
Wil jij ook voelen wat yoga doet? Meld je hier dan aan.