Proefgroepje

Ik mócht helemaal nog niet beginnen. Officieel dan. Maar ik ben best eigenwijs en zat al in het derde jaar van de yoga-opleiding. Bovendien heb ik ervaring als groepsleidster en voelde ik sterke drang om les te gaan geven.

Ik dacht aan een bescheiden proefgroepje.

Naar aanleiding van een mini-advertentietje in een lokaal blaadje moest dat mogelijk zijn, toch?

Wist ik veel dat er zoveel belangstelling was, ik had gelijk drie yogagroepen. Hatseflats.

Nee verkopen zat nog niet echt in mijn systeem en achteraf blij toe.

Ik ben oprecht dankbaar dat ik van start kon gaan en dat cursisten mijn lessen waardeerden. Dat is natuurlijk zo ongeveer het meest spannende als je net begint. En ze moeten blijven ademen.

En zoals dat gaat in het leven waarin alles in beweging is ben ik, en gelukkig mijn cursisten ook, me blijven ontwikkelen. 15 jaar lang alweer, een mooi yogajubileum.

Sinds de vestiging van de praktijk op de huidige locatie aan de Pluut in Vollenhove is het hard gegaan. Dat is ook alweer 9 jaar geleden. Mindfulnesstraining kwam erbij, yinyoga en critical alignement yoga en op de valreep nog restorative yoga. Ruim 100 cursisten deden een mindfulnesstraining en de yogagroepen hebben zich uitgebreid van drie naar zeven.
Sommige cursisten zitten vanaf het begin er al bij, en soms is het meer een komen en gaan.

Er zijn heel wat tranen weggepinkt en evenzo goed wordt er hartelijk gelachen. Soms zijn we stil en soms valt er veel te praten.

Feit is dat iedereen haalt en brengt wat past.

Sommigen worden aangezet tot het schrijven van gedichten. Deze haiku kreeg ik van Carla:

De weg naar huis voelt

warm van binnen en buiten

alles in balans.

Een andere cursist verwoordt het na de les zo: ‘dit lukt mij thuis op de bank nooit zo’.

Ik wil je hartelijk bedanken voor het feit dat je er op de een of andere manier was. Een leraar is nergens zonder leerlingen. En vergeet niet dat ik ook veel van jou leer!

Ik hoop dat nog lang te blijven doen.