Stilstaan en doorgaan, welke stap zet jij?

Piepend en krakend kwam de wereld, Nederland en mijn praktijk tot stilstand. Ik zat laatst op een verjaardag en realiseerde me ineens dat het twee jaar geleden was dat ik die verjaardag vierde. Ik verbaasde me over de vanzelfsprekendheid dat de gesprekken als vanzelf weer liepen. En toch zijn er ook dingen veranderd. Stel jezelf de vraag maar eens: wat heeft het corona-tijdperk mij opgeleverd?  Bij mij in ieder geval nieuwe computerskills. Het online-lesgeven en vergaderen vroeg best wat aanpassingen, geduld en doorzettingsvermogen.  Een steile leercurve was het.  Fijn dat ik het kan, nog fijner om weer gewoon les in de praktijk te kunnen geven.

Verder ben ik me gaan bezinnen op mijn werkzaamheden. Past het allemaal nog, vind ik nog voldoende inspiratie en uitdaging?  Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen mogelijk en welke dan? Allemaal goede vragen waarop niet 1,2,3 een antwoord te geven is.  Dat hoeft ook niet. Afgelopen tijd was ‘broedtijd’ en dit is er uitgekomen:

  • Per 1 april werk ik als behandelaar bij BuurtzorgT in Heerenveen. De T staat voor therapie thuis, het is zorg aan huis bij psychische problematiek.  Ik vind het geweldig (als er contact is, als ik zie als mensen doorkrijgen hoe ze ook zichzelf kunnen helpen met zoiets ‘simpels’ als ‘ankeren bij je adem’) en lastig (computersystemen, het goed willen doen en veel nog niet weten).
  • Dat betekent dat ik minder yogalessen in mijn praktijk ga geven maar gelukkig heb ik een nieuwe collega weten te vinden! Elza gaat op woensdagochtenden en avonden lesgeven.

Ik laat Elza liever zelf aan het woord:

Leuk om met je kennis te maken! Ik heb ontzettend veel zin om in september te beginnen!

Ik ben Elza Matthijssen, 42 jaar, woon in Kraggenburg. Samen met Tony mijn eigenzinnige kat. Ik hou van buiten zijn, yoga, wandelen, dansen, kamperen, gezond eten en van veel meer.

Afgelopen jaren heb ik mij omgeschoold en nu heb ik een studio voor Yin en Hatha yoga, transpersoonlijke therapie, coaching en fotografie.

In 2019 heb ik in India een traditionele Hatha yoga opleiding gevolgd. Het was life changing! Dit heb ik aangevuld met YIN yoga. Dit is een mooie combinatie met Hatha en de therapie die ik geef. In de lessen geef ik aandacht aan het in balans brengen van lichaam, energie en geest. De Hatha yoga bestaat uit houdingen, ademhalingsoefeningen en meditaties. In een YIN yogales worden zittende en liggende houdingen 3-5 minuten vastgehouden. Hierdoor wordt het bindweefsel in het lichaam gestimuleerd, de spieren ontspannen en heeft een positief effect op de organen, het immuunsysteem en de gewrichten. Ook geef ik combi lessen van hatha en yin. Laat je verrassen.

Afstemmen met jouw lichaam en daar gehoor aan geven is voor mij veel belangrijker dan dat je alles mee doet in de les.

Voor mijzelf brengt yoga meer rust en heeft vertrouwen in mijn lichaam teruggegeven. Mijn veranderwens is uitgekomen: Vitaler in het leven staan en mijzelf beter begrijpen. Gun jij jezelf dat ook?

Je bent van harte welkom in een privé- of groepsles! Vollenhove, Kraggenburg of Ens.

Je kunt mij bellen 06 15 06 19 37 of mailen elzamatthijssen@gmail.com om je op te geven.

Lestijden woensdagen:         

 9:00 – 10:00   yin yoga
10:30 -11:30  hatha-yin
19:00 – 20:15  hatha-yin
20:30 – 21:45 hatha-yin

Je kunt je per lesblok opgeven, dat is van 1 sept tot en met 22 december. 16 lessen, € 200,- (€ 12,50 per les).

Een frisse wind, een nieuwe stap, welke zet jij?