WEER

Ik hoop dat je een fijn boek hebt. En een lekkere warme plek, iets met een dekentje en een kat misschien. Ik hoop ook dat je je humeur niet laat verregenen. Onthoud: bij mindfulness bestaat er geen ‘goed’ of ‘slecht’ weer. Het is gewoon weer. Zelf stond ik vanmiddag 100 meter van mijn voordeur, klaar voor een middagrondje toen ik een bui op mij af zag komen, zo’n grijs gordijn.

Echt, ik stond op het punt op rechtsomkeert te maken naar mijn goeie boek, naar binnen.
Ik heb de capuchon van mijn jas nog maar eens strakker aangetrokken en bedacht dat ik thuis gewoon droge kleren aan kan doen. Ik was niet eens mijn denkbeeldige hond nodig om door te stappen. Het begon zelfs lekker te worden onderweg, kom maar op met die wind en die regen!

Nou ja, zo simpel kan het soms zijn om je te verbinden met je waarden (buiten zijn, frisse lucht, beweging) en ernaar te handelen.  Dat is natuurlijk niet altijd zo. Vaak komt dat ook doordat we zaken in ons hoofd heel groot kunnen maken en in een soort ‘ nee, wil-ik-niet, kan- ik-niet gedachtenwolk’ terechtkomen. Ik ken hem soms ook maar al te goed; regent het negatieve gedachten in plaats van water. En daar kan je dan weer een mindfulnessparapluutje voor opzetten.
Wil je weten hoe dat werkt en wat jij daaraan kan hebben? Kom dan naar de gratis kennismakingsbijeenkomst Mindfulness op dinsdag 24 januari 0m 9:30 uur.
Je kunt je hier aanmelden.

Ga ik nu een boek lezen.