Cooldown

Ik hou niet van hitte.
Wanneer de meeste mensen roepen dat het lekker weer is (dik 25 graden) zit ik het liefst in de schaduw, nog liever binnen.

Kalmte en koelte, ik doe het er goed op.
Zo’n brandende zon legt me lam. Mijn lichaam gaat met mij aan de haal en daar hou ik niet van.
Ik wil koele lakens, een vitaal gevoel en een helder hoofd.

Nu al is er een hittegolf in Spanje, zijn er huilende olijfboeren die alles zien verdrogen, overstromingen in Italië. Ik weet niet hoe het jou vergaat maar hittestress en klimaatpaniek; ik ben er niet ongevoelig voor. Niet vliegen, praktisch geen vlees eten, ik probeer het mijne te doen. Net als één keer per maand rommel rapen. Met een groepje op de woensdagmiddag. We zien er heel professioneel uit met een geel hesje en een heuse grijper. Na een dik uur is het mooi geweest en krijgen we thee en lekkers van Pand 17 hier in Vollenhove. Het is gezellig, we doen iets nuttigs en ik heb dan een goeie  work-out gehad (slootje springen). Wat ik maar wil zeggen is dat het ongelofelijk goed is voor je mentale welbevinden om iets te doen waar je hart naar uit gaat en wat een ‘groter’ doel dient. Al realiseer ik me dat dat grote woorden zijn. Het gevoel van autonomie en daadkracht, daar gaan wij als mens lekker op. Je hoeft van mij geen rommel te rapen maar ik gun je van harte het gevoel dat je energie krijgt. 

En de zon is natuurlijk ook een bron van energie. We doen niet voor niets weleens de zonnegroet in de yogales.
Krijg je het lekker warm van. Laten we blij zijn dat ie er eindelijk weer is na al die regen en wolken.
Je bent de hele zomer van harte welkom voor je cooldown. Slaan de we zonnegroet over. 
Doe ik de zonwering naar beneden en de gordijnen dicht. Raam en deur open als het kan.
We houden het licht en luchtig.
En als we zin hebben gaan we naar het park.

Verder is het vrijheid, blijheid: je kunt de lessen om je vakantie heen plannen, lekker losjes.
Er is les op maandagmiddag, maandag- , dinsdag- én woensdagavond. Her en der zijn nog matjes vrij dus doe er je voordeel mee.

Zoek ik toch factor 30 vast op.