The magic

‘Toe, duw maar steviger. En langer doorrollen. Heb je al gedraaid?’

‘Nog steviger?’.

Met veel kracht rolde ik onder mijn armen een natte, plastic reuzenrups. Daarin zat mijn wandkleedje in wording. Ik bevond mij in een viltworkshop en ja, de naam zegt het al, dan moet je werken.
Laagje voor laagje had ik zorgvuldig fleurige kleuren uitgezocht die op de een of andere manier aan elkaar vast moesten maar niet helemaal. Ik wou ook graag zo’n fraaie cirkelzon die als voorbeeld aan de muur hing maar kreeg een ‘error’ in mijn hoofd als ik bedacht hoe dan? Gelukkig was de viltjuf deskundig en geduldig.

Lapje vilt, stukje plastic, lapje vilt, stukje plastic enzovoort. Dan veel water, zeep en nog meer plastic om de boel in op te rollen. Dáárna begint de nodige lichamelijk actie als wrijven, slaan, rollen, 30 keer naar links, kwartslag draaien, 30 keer naar rechts.

Net toen ik dacht ‘ik ben er wel klaar mee’ zei de viltjuf ‘the magic happens inside’.

Dat waren precies de goede woorden op de goede tijd: met gemak kon ik toen al die andere rollen en kwartslagen doen.  Na een deskundige blik harerzijds mocht ik de boel uitpakken. En dat niet alleen, óók de buitenste laag openknippen. Voorzichtig, laag voor laag de binnenste plastic rondjes weghalen.

Het hart liet zich zien.

Nu hangt het aan mijn muur in de slaapkamer en elke avond herinner ik mij aan het magische wat binnenin gebeurt.

Net yoga.

Wij bestaan ook uit laagjes. Ken je die Russische matroesjkapoppetjes? Een poppetje in een poppetje, in een poppetje. Mijn oma had vroeger zo’n setje en als we heel lief waren mochten we er even mee spelen.  In de yogales werken we ook met verschillende ‘poppetjes’ al noemen we ze daar energielichamen.

In de Criticial Alignmentlessen zijn we in de weer met stripjes, rolletjes, blokken en boogjes om de eerste laag, ons fysieke lichaam,  vastberaden maar geduldig en liefdevol onder handen te nemen. Organen worden als sponzen  uitgeknepen in bijvoorbeeld een torsiehouding, het hart mag uitrusten in omgekeerde houdingen. Dat alles onder begeleiding van bewuste adem, het energielichaam. Het dagelijkse denken, oftewel het mentale ‘lichaam’ verdwijnt naar de achtergrond. Er ontstaat meer afstand tot het denken en daardoor komt er ruimte voor inzicht en wijsheid, het vierde ‘lichaam’.  Voor je het weet lig je dan wel een kwartier lang- en breeduit, time for the magic to happen in the bliss-body.
Nou klinkt dit allemaal vrij kort door de bocht en het is echt wel een proces maar je moet ergens beginnen toch?

Ook zin in meer magie?
Meld je aan voor één van de wekelijkse lessen. En kom vooral eens naar de XXL lessen op zaterdagochtend!