XXL-yogaspecial

Een hele zaterdagochtend om tot in je diepste vezels te ervaren wat Critical Alignement Yoga en Restorative Yoga je kunnen brengen.

CAY is een praktische en heldere vorm van yoga waarbij de lessen worden opgebouwd rond een thema: onderrug, bovenrug, achteroverbuigen, vooroverbuigen en bijvoorbeeld core-stabiliteit.

Bewegen vanuit ontspanning staat centraal, van daaruit kan er kracht en coördinatie opgebouwd worden. De adem is hierbij één van de belangrijkste hulpmiddelen.

CAY maakt verschil tussen bewegingsspieren en houdingsspieren. De bewegingsspieren liggen aan de oppervlakte en zijn gevoelig voor het vasthouden van spanning als gevolg van stress of door een niet natuurlijke houding. Ze staan onder invloed van de wil en wilskracht.

Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als een houten boogje, rubber strip, een vilten rol, een blok en een hoofdstandbankje.

De wervelkolom staat centraal, de belangrijkste ‘verkeersader’ van ons lichaam. Wanneer de wervelkolom soepel is, de beweging goed kan doorgeven, ga je je fysiek én mentaal beter voelen. Tegelijkertijd bouw je kracht op in de dieperliggende houdingsspieren om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen.

De les wordt afgerond met een restorative-les: daar ligt de nadruk op rust en stilte. Lekker onder een dekentje ook.

programma

09.30 – 09.45 kennismaking en introductie.
09.45 – 11.15 CAY les Mathilde.
11.15 – 11.30 theepauze
11.30 – 12.30 Restorativeles door Ina.

data en kosten

27 mei
9 sept,
21 okt,
18 nov,
16 dec.

Per ochtend € 42,50. Bij twee of meer krijg je 10% korting.

Het was een hele fijne les.
De rust en ruimte om te ervaren, heerlijk. Goede technische info ook.
Wat wel een leuke ervaring was, gisteren. Het aanrecht in mijn oude keuken is nogal laag en tijdens het afwassen wordt dat snel ongemakkelijk. Gisteren had ik daar helemaal geen last van en heb ik lekker een aardig grote afwas fluitend weggewerkt.

Carolien

MATHILDE

Heeft jaren een eigen yogapraktijk gehad en doet nu alleen nog les op aanvraag. Na een grote carrière-switch in 2008 gaf ze  haar drukke baan in het bedrijfsleven op, om haar hart te volgen. Ze sprak met zichzelf af alleen nog dingen te doen waar ze zelf blij van wordt en die te delen met anderen.

Mathilde volgde de vierjarige Hatha Yoga-opleiding bij Yoga en Vedanta waarbij anatomie en indicatie/contra-indicatie haar favoriete vakken waren, maar ook miste ze iets. Tijdens deze opleiding volgde ze een proefles Critical Alignment Yoga en direct was duidelijk dat dit de missing link was. Na haar Hatha Yoga-opleiding voltooide ze de bijscholing CAY en de CA. Therapie-opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.
Je bent van harte welkom om te ervaren wat het jou brengt!