XXL-yogaspecial

Een hele zaterdagochtend om tot in je diepste vezels te ervaren wat Critical Alignement Yoga en Restorative Yoga je kunnen brengen.

CAY is een praktische en heldere vorm van yoga waarbij de lessen worden opgebouwd rond een thema: onderrug, bovenrug, achteroverbuigen, vooroverbuigen en bijvoorbeeld core-stabiliteit.

Bewegen vanuit ontspanning staat centraal, van daaruit kan er kracht en coördinatie opgebouwd worden. De adem is hierbij één van de belangrijkste hulpmiddelen.

CAY maakt verschil tussen bewegingsspieren en houdingsspieren. De bewegingsspieren liggen aan de oppervlakte en zijn gevoelig voor het vasthouden van spanning als gevolg van stress of door een niet natuurlijke houding. Ze staan onder invloed van de wil en wilskracht.

Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als een houten boogje, rubber strip, een vilten rol, een blok en een hoofdstandbankje.

De wervelkolom staat centraal, de belangrijkste ‘verkeersader’ van ons lichaam. Wanneer de wervelkolom soepel is, de beweging goed kan doorgeven, ga je je fysiek én mentaal beter voelen. Tegelijkertijd bouw je kracht op in de dieperliggende houdingsspieren om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen.

De les wordt afgerond met een restorativeles: daar ligt de nadruk op rust en stilte. Lekker onder een dekentje ook.

Voor deze lessen heb ik twee zeer ervaren CAY-docenten uitgenodigd.

programma

09.30 – 09.45 kennismaking en introductie.
09.45 – 11.15 CAY les Mathilde.
11.15 – 11.30 theepauze
11.30 – 12.30 Restorativeles door Ina

data en kosten

4 en 28 maart
8 en 22 april
27 mei

Per les € 42,50, bij twee of meer krijg je 10% korting.

Het was een hele fijne les.
De rust en ruimte om te ervaren, heerlijk. Goede technische info ook.
Wat wel een leuke ervaring was, gisteren. Het aanrecht in mijn oude keuken is nogal laag en tijdens het afwassen wordt dat snel ongemakkelijk. Gisteren had ik daar helemaal geen last van en heb ik lekker een aardig grote afwas fluitend weggewerkt.

Carolien

WIM

Ik ben al ruim 30 jaar werkzaam als fysiotherapeut, later ook als manueel- en sportfysiotherapeut.

Veel lichamen met klachten gezien, geluisterd naar de verhalen en hun bewegingen onderzocht.

Zo’n 8 jaar geleden de yoga tegengekomen. Om precies te zijn de Critical Alignment Yoga (CAY).In eerste instantie aangetrokken door de Yogatherapie (CAT), maar later toch besloten de gehele CAY opleiding te doorlopen om de methode zo goed mogelijk te doorgronden. Het is de 3 1/2 jaren, de vele tripjes Groningen – Amsterdam waard geweest.

Mezelf beter leren kennen, mijn lichaam (en ook mijn geest…) beter leren kennen en ook steeds meer het besef hoe mooi het is de methode door te kunnen geven.

Daarom nodig ik je uit om mee toe doen met de lessen en te kijken of jij ook makkelijker gaat bewegen, rechter komt te staan, beter gaat slapen en/ of minder stress en pijn ervaart.

MATHILDE

Heeft jaren een eigen yogapraktijk gehad en doet nu alleen nog les op aanvraag. Na een grote carrière-switch in 2008 gaf ze  haar drukke baan in het bedrijfsleven op, om haar hart te volgen. Ze sprak met zichzelf af alleen nog dingen te doen waar ze zelf blij van wordt en die te delen met anderen.

Mathilde volgde de vierjarige Hatha Yoga-opleiding bij Yoga en Vedanta waarbij anatomie en indicatie/contra-indicatie haar favoriete vakken waren, maar ook miste ze iets. Tijdens deze opleiding volgde ze een proefles Critical Alignment Yoga en direct was duidelijk dat dit de missing link was. Na haar Hatha Yoga-opleiding voltooide ze de bijscholing CAY en de CA. Therapie-opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.
Je bent van harte welkom om te ervaren wat het jou brengt!