Yinyoga door Eva: WOENSDAG

Yin yoga is een rustige en toegankelijke vorm van yoga. Omdat je langzamer beweegt en langer in een houding blijft dan andere vormen van yoga, werkt het diep in op je bindweefsel. Je vergroot zo de bewegelijkheid van je gewrichten. Je geest wordt kalmer en je vermindert stress en angst.

Als je altijd in de ‘doe-modus’ zit – hoe goed het soms ook voelt en wordt gepromoot in onze prestatiemaatschappij – put je uiteindelijk je lichaam en geest uit. En om heel eerlijk te zijn, ook je hart en je ziel.

Yoga op maat door Monique: VRIJDAG

Ook met een lichamelijke beperking is het mogelijk om yoga te beoefenen. Soms is het niet mogelijk om oefeningen op de mat uit te voeren, dan verplaats je je gewoon naar de stoel of je zit vanaf het begin al op de stoel.

Een diagnose kan ervoor zorgen dat je het vertrouwen in je lichaam kwijt bent: een logisch gevolg. In de lessen staat het ‘lief zijn voor jezelf’ centraal. Dus ga voelen en kom weer in contact met je lichaam om zelfvertrouwen, kracht en ontspanning te voelen.

Ervaar jij een lichamelijke beperking door bijvoorbeeld overgewicht, Parkinson, MS, Astma, Reuma, Long-Covid, Artrose, Ménière, overig NAH, herstel tijdens en na kanker, een burn-out, hartritmestoornissen of hoge bloeddruk, kom dan meedoen in de les om te ervaren of het iets voor je is.

Eva

Ik ben Eva de Graaff en ik woon in de kop van Overijssel met mijn man en zoon, midden in de natuur en de stilte. Ik hou van zingen (soul & gospel), reizen, koken, vuurtje stoken, Yin yoga en wandelen. Ik werk als advocaat/trainer, gespecialiseerd in het arbeidsrecht bij een grote werkgeversvereniging en geef daarnaast les in Yin yoga.

Iemand noemde mij laatst “de nuchtere yogajuf”. Daar kan ik me wel in vinden. Ik geef Yin yoga vanuit een stevige verankering in de werkelijkheid, met beide benen op de grond. Tegelijkertijd Is Yin yoga voor mij veel meer dan een setje houdingen. Juist vanuit die gronding is Yin yoga voor mij ook een manier om de tegenpolen in mezelf te ontmoeten en te omarmen, om zo een steentje bij te dragen aan het bij elkaar brengen van de tegenpolen in de wereld. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit proces bij jezelf – hier en nu met als ingang je lichaam – begint.

Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd – en doe dat nog steeds – die daarbij van grote waarde zijn (geweest). Het boeddhisme en de non-duale visie daarbinnen, liggen aan de basis van deze ontwikkeling. Ongeveer 5 jaar geleden kwam Yin yoga op mijn pad, nadat ik tot de realisatie kwam dat het lichaam de ingang is naar ervaren en dus ‘weten’. En dat is iets anders dan kennis.

Monique

Ik ben Monique Klosse, woon in Staphorst en ik ben al zo lang ik mij kan herinneren geïnteresseerd in het hoe en waarom over het handelen van mensen. Wat zit erachter, wat beweegt ons en hoe voelt dat?

Zelf ben ik via zwangerschapsyoga in contact gekomen met yoga en werd daar zo door geraakt dat ik mij daarin verder heb ontwikkeld. Ik ben docent zwangerschapsyoga geworden maar ook kinderyoga en docent babymassage. Later kwam daar een coachopleiding bij. Verder nog specialisaties als Stoelyoga, Yoga4Parkinson, Yogadanza, Yoga Nidra, Eindexamenyoga en Yoga voor klachten rondom schouders, rug en bekken.

Mijn kracht ligt in het aanpassen van houdingen met het voelen in het moment. Mijn hart ligt bij mensen. Ik vind het prachtig om te zien hoe iemand zich ontspant, beweegt en ontwikkelt in de lessen en het integreert in zijn of haar leven.