Yinyoga door Eva op woensdag en zaterdag

Yin yoga is een rustige en toegankelijke vorm van yoga. Omdat je langzamer beweegt en langer in een houding blijft dan andere vormen van yoga, werkt het diep in op je bindweefsel. Je vergroot zo de bewegelijkheid van je gewrichten. Je geest wordt kalmer en je vermindert stress en angst.

Als je altijd in de ‘doe-modus’ zit – hoe goed het soms ook voelt en wordt gepromoot in onze prestatiemaatschappij – put je uiteindelijk je lichaam en geest uit. En om heel eerlijk te zijn, ook je hart en je ziel.

ZATERDAGEN VAN 09:30-12:00 UUR

18 MEI, 15 JUNI

Eva

Ik ben Eva de Graaff en ik woon in de kop van Overijssel met mijn man en zoon, midden in de natuur en de stilte. Ik hou van zingen (soul & gospel), reizen, koken, vuurtje stoken, Yin yoga en wandelen. Ik werk als advocaat/trainer, gespecialiseerd in het arbeidsrecht bij een grote werkgeversvereniging en geef daarnaast les in Yin yoga.

Iemand noemde mij laatst “de nuchtere yogajuf”. Daar kan ik me wel in vinden. Ik geef Yin yoga vanuit een stevige verankering in de werkelijkheid, met beide benen op de grond. Tegelijkertijd Is Yin yoga voor mij veel meer dan een setje houdingen. Juist vanuit die gronding is Yin yoga voor mij ook een manier om de tegenpolen in mezelf te ontmoeten en te omarmen, om zo een steentje bij te dragen aan het bij elkaar brengen van de tegenpolen in de wereld. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit proces bij jezelf – hier en nu met als ingang je lichaam – begint.

Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd – en doe dat nog steeds – die daarbij van grote waarde zijn (geweest). Het boeddhisme en de non-duale visie daarbinnen, liggen aan de basis van deze ontwikkeling. Ongeveer 5 jaar geleden kwam Yin yoga op mijn pad, nadat ik tot de realisatie kwam dat het lichaam de ingang is naar ervaren en dus ‘weten’. En dat is iets anders dan kennis.

CAY en restorative special op zaterdag

Een hele zaterdagochtend om tot in je diepste vezels te ervaren wat Critical Alignement Yoga en Restorative Yoga je kunnen brengen.

CAY is een praktische en heldere vorm van yoga waarbij de lessen worden opgebouwd rond een thema: onderrug, bovenrug, achteroverbuigen, vooroverbuigen en bijvoorbeeld core-stabiliteit.

Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als een houten boogje, rubber strip, een vilten rol, een blok en een hoofdstandbankje.

De wervelkolom staat centraal, de belangrijkste ‘verkeersader’ van ons lichaam. Wanneer de wervelkolom soepel is, de beweging goed kan doorgeven, ga je je fysiek én mentaal beter voelen. Tegelijkertijd bouw je kracht op in de dieperliggende houdingsspieren om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen.

De les wordt afgerond met een restorative-les: daar ligt de nadruk op rust en stilte. Lekker onder een dekentje ook.

ZATERDAGEN VAN 09:30-12:30 UUR

10 OKT, 16 NOV, 14 DEC.

Mathilde

Heeft jaren een eigen yogapraktijk gehad en doet nu alleen nog les op aanvraag. Na een grote carrière-switch in 2008 gaf ze  haar drukke baan in het bedrijfsleven op, om haar hart te volgen. Ze sprak met zichzelf af alleen nog dingen te doen waar ze zelf blij van wordt en die te delen met anderen.

Mathilde volgde de vierjarige Hatha Yoga-opleiding bij Yoga en Vedanta waarbij anatomie en indicatie/contra-indicatie haar favoriete vakken waren, maar ook miste ze iets. Tijdens deze opleiding volgde ze een proefles Critical Alignment Yoga en direct was duidelijk dat dit de missing link was. Na haar Hatha Yoga-opleiding voltooide ze de bijscholing CAY en de CA. Therapie-opleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.
Je bent van harte welkom om te ervaren wat het jou brengt!